Restaurare

Implantologie dentară

Termenul „restaurarea dentară” se referă la restabilirea formei anatomice iniţiale a dintelui avînd ca scop funcţionarea lui eficientă şi aspectul estetic corespunzător. Cu alte cuvinte restaurarea este refacerea pînă la aspectul şi forma iniţială ale dintelui distrus de carie, ţinînd cont de culoarea şi transparenţa lui în alegerea materialului.

Restaurarea nu este un lucru deloc simplu. Medicul stomatolog trebuie să posede talentul de pictor-restaurator şi să aplice tehnologia specială de aplicare în straturi a materialului pe dinti, totodată redindui aspectul natural.

Culoarea fiecărui strat este precăutată individual care trebuie sa fie identică cu cele ale ţesuturilor dure ramase. Obturaţia sau restaurarea face un totul întreg cu partea de dinte ramasă. Gingia din jurul restaurări sau a dintelui obturat ramîne sănătoasă fară semne de inflamare, de culoare roz pal. Se recurge la restaurare dacă dintele a fost fracturat, distrus de procesul carios mai mult de 50 %, apariţia cariei secundare cu distrucţie masivă, flouroză distructivă sau erozivă.

Restaurarea dentara practicată în Centrul stomatologic Vivodent crează minuni la un preţ foarte avantajos, este o nouă scara în ierarhia stomatologică.