Estetică dentară

Dinţii albi perfect aliniaţi sunt unul din criteriile sănătăţii şi frumuseţii oricărui om, chiar daca facem igienizarea zilnica nu putem prentîmpina îngălbenirea dinţilor. În acest caz fara intervenţia medicului stomatolog nu putem schimba nimic, iata de ce procedura de albire a dinţilor în Moldova este una foarte practicată.

Modalități de cosmetică şi estetică dentară:

  • Tratamente de albire: (Albire dentară profesională)

Anumiţi pigmenţi alimentari (cafea, tutun, ceai, vin roşu, etc), precum şi coloranţi ai dinţilor (ca tetraciclina, fluor în exces) pot produce modificări nedorite ale culorii acestora. Pentru obţinerea unei nuanţe satisfăcătoare, o igienă riguroasă şi chiar igienizările profesionale  nu sunt suficiente.

Sistemul de albire cu lampa cu plasmă ZOOM 3, oferit de VIVODENT, dă rezultate remarcabile în doar o oră de tratament. Procedura este inofensivă şi lipsită de disconfort, iar timpul redus de tratament, precum şi nuanţele foarte luminoase obţinute, fac ca aceasta procedura să fie foarte solicitată mai ales de pacienţii pentru care timpul este foarte preţios. De asemenea, albirea dentară cu lampă este foarte utilă şi indicată în cazul unor evenimente care cer un zâmbet fără cusur într-un interval de timp foarte scurt. Albirea dinţilor prin tehnologia dată se efectuează în timp de 45 de minute. Culoarea dinţilor pacienţilor se deschide în medie cu 6-8 nuanţe.

  • Faţete ceramice:

Sunt restaurările cele mai fizionomice, dar şi cele mai delicate. Se realizează prin tehnici de stratificare complexă determinată de ofertă minimă de spaţiu. Sunt avantajoase deoarece necesită şlefuiri minore ale suprafeţei exterioare a dinţilor (0.6mm), conservând  vitalitatea dinţilor. Sunt foarte fizionomice, neavând infrastructură metalică, iar dinţii restauraţi nu vor prezenta umbre negre în vecinătatea gingiei. Faţetele ceramice rescpectă textura şi transluciditatea dinţilor naturali.

  • Inaly-uri şi onlay-uri ceramice:

Sunt proceduri stomatologice utilizate de un numar redus de medici stomatologi. În anumite cazuri, inlay-urile şi onlay-urile sunt o alternativă conservatoare la coroanele dentare cu acoperire totală. Cunoscute şi sub numele de “incrustaţii”, inlay-urile şi onlay-urile oferă o soluţie reparatorie bine fixată, mai rezistentă şi cu durabilitate mai mare decât plombele din răşini compozite pentru cariile dentare sau problemele similare. Aceste restaurări sunt benefice atât din punct de vedere estetic cât şi funcţional.

Inlay-urile şi onlay-urile pot fi utilizate adesea în locul plombelor dentare tradiţionale, pentru tratarea cariilor dentare sau a deteriorărilor structurale similare. În timp ce plombele dentare sunt confecţionate direct în cavitatea dintelui în cadrul unei vizite stomatologice, inlay-urile şi onlay-urile sunt fabricate  într-un laborator dentar, înainte să fie ajustate şi lipite pe dintele deteriorat de către medicul stomatolog.

Inlay-urile şi onlay-urile oferă o pregătire conservatoare care menţine o suprafaţă cât mai mare de dinte sănătos. Acestea sunt o alegere excelentă dacă prezentaţi o carie minimă spre moderată a dinţilor, care se întinde într-o zona curăţată cu aţă dentară, oferind o alternativă excelentă la coroanele cu acoperire totală.

Culoarea dintilor: având o longevitate estetică, inlay-urile şi onlay-urile nu sunt supuse colorării în timp, aşa cum se întâmplă adesea cu plombele din răşini compozite.
Protejarea structurii dintelui: inlay-urile şi onlay-urile menţin o porţiune maximă din structura sănătoasă a dintelui, în timp ce restaurează zonele cariate sau deteriorate, contribuind la asigurarea longevitţăii funcţionale.

Rezistenţa şi stabilitatea: inlay-urile şi onlay-urile sunt soluţii de restaurare extrem de stabile pentru tratamentul cariilor. Ajustarea superioară şi materialul durabil fac din inlay-uri şi onlay-uri o alegere stabilă care poate consolida efectiv un dinte deteriorat pentru mai mult de 15 ani.

  • Coroane ceramice ( metalo-ceramice, integral ceramice)

Coroanele dentare păstrează funcționalitatea dinților afectați. Coroanele pot fi utilizate pentru a proteja un dinte fisurat, pentru a reda funcționalitatea unui dinte cariat excesiv sau pentru a înlocui o coroană existent. Scopul unei coronae dentareeste de a înveli un dinte cu probleme cu un material special creat. În ziua de astăzi, medicii stomatologi au la dispoziție o varietate de opțiuni de tratament conservator pentru restaurarea dinților. Dacă este posibil, aceste opțiuni trebuie analizate și discutate înainte de selectarea coroanei cu acoperire totală.

Restaurare

Implantologie dentară

Termenul „restaurarea dentară” se referă la restabilirea formei anatomice iniţiale a dintelui avînd ca scop funcţionarea lui eficientă şi aspectul estetic corespunzător. Cu alte cuvinte restaurarea este refacerea pînă la aspectul şi forma iniţială ale dintelui distrus de carie, ţinînd cont de culoarea şi transparenţa lui în alegerea materialului.

Restaurarea nu este un lucru deloc simplu. Medicul stomatolog trebuie să posede talentul de pictor-restaurator şi să aplice tehnologia specială de aplicare în straturi a materialului pe dinti, totodată redindui aspectul natural.

Culoarea fiecărui strat este precăutată individual care trebuie sa fie identică cu cele ale ţesuturilor dure ramase. Obturaţia sau restaurarea face un totul întreg cu partea de dinte ramasă. Gingia din jurul restaurări sau a dintelui obturat ramîne sănătoasă fară semne de inflamare, de culoare roz pal. Se recurge la restaurare dacă dintele a fost fracturat, distrus de procesul carios mai mult de 50 %, apariţia cariei secundare cu distrucţie masivă, flouroză distructivă sau erozivă.

Restaurarea dentara practicată în Centrul stomatologic Vivodent crează minuni la un preţ foarte avantajos, este o nouă scara în ierarhia stomatologică.