Sterilizarea în stomatologie

Sterilizarea instrumentelor

În Centrul Stomatologic Vivodent veți fi întotdeauna în siguranță, noi tratăm cu maximă seriozitate sănătatea și siguranța Dumneavoastră.

Am investit și investim continuu în substanțe dezinfectante și aparatura de sterilizare, încă de la deschiderea clinicii stomatologice. Vivodent este dealer exclusiv al companiei elvețiene OCC – producător de dezinfectanți și accesorii pentru prelucrarea și dezinfectarea instrumentelor.

Pașii unei sterilizări corecte și complete sunt:

  • Presterilizare în cutii speciale cu dezinfectant: prelucrarea instrumentelor în baia cu ultrasunet
  • Spălare instrumentelor
  • Împachetarea instrumentarului în ambalaj de unică folosință
  • Sterilizarea în autoclave:control de calitate
  • Inscripționarea zilei si a orei sterilizării
  • Depozitarea în compartimente speciale.

Respectarea cu strictețe a normelor de asepsie și antisepsie, precum și investitțiile făcute în cele mai bune aparate de sterilizare, sunt o garanție a faptului că în clinica noastr vă vom putea trata fără riscul de a contacta afecțiuni transmisibile prin sânge și salivă.

În cadrul tratamentului stomatologic, se folosesc numai produse consumabile de unică folosință (bavete, pahare, ace, mănuși, măști, aspiratoare bucale, etc), iar în perioada de pregatire a cabinetului dentar după fiecare pacient asistentele dezinfectează toate suprafețele de contact (fotoliul și unitul dentar, piesele de mâna, aspiratoarele, sprayul de aer-apă, lămpile) cu dezinfectant. Acesta acționează în timp scurt și se usucă rapid.