Igiena bucală

Igiena bucală servește ca scop profilactic și ca mijloc de cultură personală. Astăzi nimeni nu-și vede existența fără perie, pastă și ața dentară care împedică apariția cariei și a mirosului neplăcut din cavitatea bucală.

Igiena efectuată la domiciliu nu este în deajuns pentru menținerea sănătații cavității bucale, de aceea e necesar de efectuat igienizarea profesională la stomotolog, care include:

  1. Controlul profilactic
  2. Înlaturarea depunerilor dentare care nu pot fi curățate cu un simplu periaj la domiciliu
  3. Familarizarea cu regulile și tehnica efectuării unui periaj corect.

Inițial de orice manipulare stomatologică recomandăm efectuarea igienizării profisionale. Utilizînd camera intraorală medicul prezină pacientului, explicîndu-i totodată starea danturii și a mucoaselor, necesitatea tratamentului și tipul acestuia. La necesitate și planul de tratament.

Dacă sunt depuneri dentare dure ele vor fi înlăturate cu un aparat special care funcționează pe bază de unde ultrasunet și care este absolut inofensiv pentru organizm și țesuturi dentare.

În cazul depunerilor moi, ele se vor înlătura cu aparatul Air-Flow, deseori se încurcă procedura de înlăturare a depunerilor cu Air-Flow cu una de albire, ce nu este corect. În cazul albirii dentare preventiv se efectuează obligator Air-Flow.

Factorii igienei nesatisfacătoare efectuate la domiciliu:

– timpul scurt de periaj, e necesar de minim 3 min(de 2 ori pe zi)

– mișcări incorecte de periaj care mătură toate resturile în spațiile interdentare

– nu se utilizează alte mjloace de igienă(flosele, instrumentar pentru curățirea limbii, ape de gură)

– insuficiența mișcărilor pe o suprafață dentară.

După tratamentele dentare de orice fel, rămîne riscul apariției cariei dentare sau a bolii paradontale. Este important după finalizarea tratamentelor, profilaxia și igienizarea zilnică a cavității bucale. Iar pentru menținerea rezultatelor obținute pe un termen cît mai îndelungat, recomandam o dată la 6 luni control profilactic la medicul stomatolog.

Simți nevoia de o consultație stomatologică, programează-te acum!