Viziografie/OPG(digital)

Viziografia și radiografia panoramică

Radiografia panoramică şi digitală permite determinarea integrală a stării dinţilor, ţesuturilor parodonţiului maxilarelor, care este necesară pentru alegerea optimă, a planului individual de tratament .

În clinica Vivodent funcţionează cabinetul de radioviziografie, oferind posibilităţi suplimentare pentru un diagnostic exact și rapid în timpul tratamentului.

Ce este radioviziografie şi cu ce se deosebeşte aceasta de o radiografie obişnuită?

Aparatul de radioviziografie este un dispozitiv care permite realizarea radiografiilor dentare nu pe o peliculă simplă, dar printr-un transmiţător special care instantaneu transferă imaginea in calculator.

Transmiţătorul se aplică pe dintele sau dinții care trebuie examinați şi prin intermediul aparatului radiologic se efectuează imaginea digitală, care se transferă imediat pe monitorul calculatorului.

Viteza înaltă de obţinere a radiografiei, posibilitatea păstrării imaginilor în memoria calculatorului,evidenţei arhivei imaginilor, păstrării imaginilor în fişa pacientului,căutarea rapidă a imaginilor anterioare, transmiterea prin reţeaua de calculatoare sunt alte avantaje oferite de viziograf.Toate acestea fac utilizarea aparatului viziografic indispensabil, îmbunătăţesc calitatea abordării în procesul organizării tratamentului.